SonyEricsson Xperia X10 available to Indonesian market

February 23, 2010 – 10:02

First in the world ? not sure for this.

Launched by Indosat, one of the major Indonesian operator, yesterday was pre-order, and their customer can get one starting at March 3rd.

IPCalc Released

January 30, 2010 – 03:29

I have release my application for Android named IPCalc.

An Android application for calculating IPv4 adresses.

How to install :
– Go to Market application (GMS needed)
– Search for IPCalc
– Choose the one by MHd
– Install it at your handheld

How to use :

– Input the IP address in the IP Address fields.
– You can use dot, or completly input 3 digits of IP Address to move between fields.
– If the last segment of IP Address is entered with 3 digits, it will automatically move to CIDR option, and you can fill the field there
– Off courseĀ  you can select subnet too for subnet calculation
– In the subnet fields, you can use like the way in the IP Address fields
– And if all has been filed, then hit Calculate to doing the calculation
– Click at the Clear button to clear all result, and re-set to initial state like.

Don’t forget to rate it with your stars.

Thanks ^_^

For detail information plese click IPCalc page.

How to downgrade BlackBerryMessenger from current firmware version

September 15, 2008 – 22:37

Do With Your Own Risk !!

Requirement :
– BBM COD files :
1. net_rim_bb_qm_peer.cod
2. net_rim_bb_qm_peer_resource_en.cod
Serta resource bahasa lain yang dirasa perlu, saya menambahkan net_rim_bb_qm_peer_resource_ar.cod untuk tampilan arabic font

– Current version firmware installer (installed)
– Firmware 4.5.0.52 installer
– PC
– Desktop Manager

Technorati Tags: ,


Read the rest of this entry »

Cisco SCE graph @ Cacti using SNMP – Generic OID Template

May 27, 2008 – 22:21

Coba-coba create graphic untuk display ‘jeroan’ Cisco SCE … hmm lumayan ribet, karena belum ada yang nyediain template jadinya untuk Cacti (kemungkinan karena snmptable suka timed out di query linkPackageTable … ehehehe … selain itu sepertinya masih sedikit yang memakai hardware ini), maka saya menggunakan SNMP – Generic OID Template.

Technorati Tags: , ,


Read the rest of this entry »

Musim ujan datang … jangan lupa bawa payung

January 3, 2008 – 21:43

Januari tlah tiba … begitu juga “huJan sehari-hari” juga tlah tiba …

So … jangan lupa bawa payung kemana-mana yaa … in-case hujan kan sudah sesuai dengan pepatah “sedia payung sebelum hujan” …
Kalo emang gak mo ribet bawa payung tongkat, ya udah beli folding-umbrella yang bisa jadi ketjil and muat ditaruh di tas :)

Hanya mengingatkan aja kok :) soalnya ada temen yang kekeuh meskipun hujan gak mau bawa payung … gak tau kenapa …
Kalo dia sampe sakit abis ujan sih dah gak heran … and gak nanya “keujanan ??” … pastinya keujanan, orang gak pernah mau bawa payung …

Technorati Tags: ,